top of page
tausta1.png

North Arrow

North Arrow Horseback Archery on syntynyt halusta kehittyä ja kehittää. Ratsujousiammunta on Suomessa vielä pieni laji, joka vaatii ammattilaisia kasvaakseen. Intohimomme on viedä lajia eteenpäin, kohti varteen otettavaa hevosurheilulajia osana suomalaista kilpaurheilu- ja harrastuskulttuuria. Tarjoamme ratsastusjousiammunnan ja temppuratsastuksen valmennukset, kurssit ja tunnit, stuntit ja esitykset, hevoskoulutuspalvelut sekä psyykkistä valmennusta.

North Arrow'n löydät myös somesta!

Yritys ja yrittäjä: About
IMG-20210923-WA0024_edited.jpg

Anni Jauhiainen

 Yrittäjä North Arrow'n takana

Täysipäiväinen ratsujousiammunta- ja temppuratsastusvalmentaja, yksi Suomen kokeneimmista ja kansainvälisesti menestyneimmistä kilparatsujousiampujista (Suomenmestari 2022 sekä Euroopanmestaruuksien hopeamitalisti 2022), psyykkinen valmentaja (TKYO)​

____

Kuka olisi uskonut mitä harmittomasta lajikokeilusta seuraisi. Nuolen napsahdus tauluun - siihen koukutuin hetkessä. Minua on aina ajanut vahva tarve kehittyä ja haastaa itseäni. Ratsastusjousiammunta on täynnä lyhyitä, objektiivisesti mitattavia suorituksia. Nopeatempoinen laji sopi minulle. Puoli tuhatta treenituntia vuodessa tähtää yksinkertaisen suorituksen maksimointiin: ampumiseen hevosen selästä mahdollisimman tarkasti ja nopeasti.

Olen ratsastanut paljon ennen ampumisen aloittamista. Kaksi asiaa nousee hevosten kanssa ylitse muiden: yhteistyö eläimen kanssa ja adrenaliini. Nautin melkein yhtä paljon höyhenen kevyen ratsun jumppaamisesta kuin laukkaavan hevosen selästä pää alaspäin roikkumisesta. Olen työskennellyt ja treenannut erilaisilla elokuva-, show-, kilpa-, myynti- ja ratsujousiammuntahevostalleja ympäri maailmaa, missä erilaiset tavat kouluttaa, hoitaa ja ratsastaa hevosia ovat tulleet tutuiksi. Samoilta reissuilta mukaan on tarttunut paitsi laaja työkalupakki hevosten koulutukseen myös erikoisempia lajeja kuten temppuratsastus. Tämä näyttävä laji on hyvä esimerkki siitä, mitä kaikkea hevosten kanssa voi tehdä muutakin kuin istua satulassa.

Ratsastusjousiammunnassa kilpailut ovat olleet merkittävä vetonaula itselleni alusta alkaen. Tapahtumat ovat paitsi tärkeitä oman kehityksen mittareita myös mahdollisuus tutustua ja verkostoitua samaan intohimoon uponneiden ihmisten kanssa. En ikinä uskonut, että yksilölajissa voisin kokea olevani osa jotain näin lämminhenkistä, koko kilpailijakaartista muodostuvaa "joukkuetta", joka hurraa toisilleen ja yhdessä pelaa lajin kehityksen puolesta. 

Kilpaileminen on vienyt minua ympäri maailmaa. Pelkästään vuonna 2019 harjoittelin ja kilpailin ratsastusjousiammunnassa yli 10 eri maassa aina Aasiasta Lähi-itään ja ympäri Eurooppaa. Suurimpia kilpailullisia saavutuksiani ovat tähän asti olleet Euroopanmestaruuksien kokonaiskilpailun hopea 2022, Suomenmestaruuksien kokonaiskilpailun kulta 2022,

Euroopan GP-sarjan ensimmäisen osakilpailun joukkuehopea 2022, Puolanmeastruudet 2021 (kv-luokka) kokonaiskilpailun voitto, Suomenmestaruudet 2021 kokonaiskilpailun hopea, 9th International Mounted Archery Games 2020 kokonaiskilpailun voitto, Polish Track Competition 2019 kokonaiskilpailun hopea ja 2nd International Martial Arts Competition in Shiraz joukkuekilpailun pronssi. Lisäksi minulla on useita suomenennätyksiä ja olen saavuttanut IHAA International Horseback Archery Alliance'n HA7-tason, jonka myötä kuulun kouralliseen maailman korkeimmalle listatuista ratsastusjousiampujista.

Matkoillani tutustuin puolalaiseen ammattiratsastusjousiampujatiimiin AMM Archery'iin, joka hyväksyi minut osaksi pro-tiimiään sen ensimmäisenä kansainvälisenä jäsenenä vuonna 2019. Siitä lähin olen vuosittain viettänyt merkittävästi aikaa Puolassa harjoitellen, esiintyen, työskennellen ja kilpaillen tiimini kanssa. Myös North Arrow toimii yhteistyössä AMM Archery'n kanssa organisoiden harjoitusleirejä tiimin kansainvälisten opettajien kanssa Suomessa ja Puolassa.

Vuonna 2020-2021 opiskelin psyykkiseksi valmentajaksi kahdesta syystä: parantaakseni oppilaideni suorituskykyä sekä parantaakseni omaa suorituskykyäni. Molemmissa olen onnistunut. Opintoni ovat keskittyneet ratkaisukeskeisen psykologian opiskeluun, jonka ohessa olen itse perehtynyt tarkentavasti urheilupsykologiaan. Psyykkiset taidot ovat kehitettävissä siinä missä fyysisetkin, eikä niiden vaikutusta kilpailukentillä, harjoituksissa tai arjessa tule vähätellä.

Olen kiitollinen siitä, että olen voinut tehdä intohimostani ammatin ja saan jatkuvasti opettaa sitä, mistä eniten pidän. Kilpailen yhä itse aktiivisesti ja tavoitteet ovat vuosi vuodelta kovemmat. Matkaani urheilijana voi seurata erillisiltä sometileiltä.

Yritys ja yrittäjä: About
sunrise_skansen26small.jpg
fullsizeoutput_f10e.jpeg
fullsizeoutput_e92a.jpeg
129117945_193470985710999_2041029861008035586_n.jpg
received_958169578262299.jpeg
anni5small.jpg
E5F2B37B-073E-411E-BF3C-4DD00A6DE97A.jpeg
Yritys ja yrittäjä: Image
Yritys ja yrittäjä: Video Player
Yritys ja yrittäjä: Instagram
bottom of page